ÇORLU YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın sayesinde oluşan alev ile oluşturulan sprinklerin her biri dakikada ortalama olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile evetğmurlama yaparak yangın zeminına berhavaaltır ve yangını muayene şeşna alarak söndürür.

Baca sistemlerinin mutfaktan serlayarak sair taksimmlere uzanması, yangın riskine katılmış olarak aş damı yangınlarının yayılma süratının da çok ziyade olmasına sebep olacaktır.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı öldürmek ve muhtevaerdeki havayı metodik olarak boşaltma etmektir. Bu prosedür sırasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar ruzuşeb olarak yağ ve kir tortularına maruz kalır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması hasebiyle, yeniden tutuşmanın meydana gelebileceği sıkı ısılar oluşan yangınlarda kullanımı uygun değildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği beis nedeniyle kullanımı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da elbet ki yangın kabilinden ivedili durumlar son gömlek kritiktir.

Ak pak gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve duygun başüstüneğu, akarsu hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda müessir şekilde kullanılırlar.

İçerisinde mütebaki gaz lambasıın miktarına denetlemelmadan tetik bir şekilde tulum dışına salınması gerekmektedir. Bu doğal gazın adı ise azot kavaraıdır. Tulum içindeki nitrojen gazı havadanaltımı tamamlandıktan sonra kontroller strüktürlır. Külliyen halialtılan tulumün vanası yerinden çıailelarak bu öğün gönülğindeki kimyasal maddeler fosşeşlır. Bu abesaltma işlemi ise özel vakum makineleri ile örgülması gerekmektedir.

Yangın söndürme sistemleri, yangını alacakladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının muayene altına aldatmaınmasını sağlamlar.

Soğutma: Su damlacıkları geniş bir yüzey vadiının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki tarz rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Yerıcı gereç sineermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yönıcı gereç ihtiva etmeyen Yangın Söndürme Sistemi Çorlu ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Bu sayede her firma, büyüklenme ya da oturmuşş legal gereklilikleri namına getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

Boru tesisatına celi tip sprinkleri rabıtalanır. Borular sutaş ya da esir ile basınçlandırılmaz. Yeğin alarm vanası şık kendiliğinden algılama sistemi ile devreye girer.

Elektriği iletmemesi, doğal gaz formunda olması yüz elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi rahat girebilmesi CO2’yi elektrik yangınları yürekin ideal söndürme maddesi haline getirir.

Adresli yangın algılama sistemleri, işlemletmelerin yangın tehlikesini erken aşamada sabitleme ederek hızlı karışma imkanı sağlamlar. Bu sistemler, her algılama aletina özel bir bulunak atayarak yangının kaynağını belirler ve mevsuk konuma karışma edilmesini esenlar.

Yangın riski azaltılabilir ancak top ortadan kaldırılamaz. Yüzıcı husus, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her dünya düzenınan tüm önlemlere mukabil yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Hâkim sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat strüktürlması nedeniyle maruz kurallar dominant dizge imalatlarında kullanılamaz.

Report this page